Instal·len sis mòduls a l’exterior del CAP Garrotxa d’Olot per centralitzar la detecció de casos de coronavirus

L’aparcament del CAP Garrotxa d’Olot, té un aspecte diferent des d’aquest dimarts. I es que aquesta setmana s’han començat a instal·lar 6 mòduls prefabricats al CAP Garrotxa, que permetran acollir consultes que es destinaran a atendre pacients amb patologia respiratòria, sospitosa de Covid-19. Demà divendres s’acabarà d’instal·lar la part d’estructura i en els propers dies està previst que es realitzi la instal·lació dels serveis, com electricitat i aigua, i es preveu que estiguin operatius passades les festes de Nadal.

La instal·lació d’aquests mòduls, permetrà alliberar la planta baixa del CAP Garrotxa, on abans hi havia pediatria i que actualment acull les proves per detectar casos de COVID-19.

Josep Lluís Nicolau, director Equips Atenció Primària Olot i Besalú: Després de festes farem el trasllat de la planta de respiratori i posar-la dins els mòduls. Hi haurà dos metges, dos infermeres i el gestor COVID. Si fes falta també hi hauria un auxiliar. Ho tindríem tot centrat aquí fora.

Aquest moviment, permetrà recuperar les unitats assistencials de metges i infermers que donaven atenció a Olot Nord i que amb l’esclat de la pandèmia, van concentrar-se al CAP Garrotxa.

Josep Lluís Nicolau, director Equips Atenció Primària Olot i Besalú: Al haver reunificat la pediatria al CAP, ens permetrà obrir un nou contingent assistencial a Olot Nord i per tant, podrem reubicar una mica més gent allà i no tenir la disparitat de tenir dos contingents a un torn i a l’altre només un.