La consellera de cultura Àngels Ponsa visita Olot i elogia el teixit cultural olotí

Àngels Ponsa s’ha desfet en elogis cap al teixit cultural olotí.

Àngels Ponsa, consellera de Cultura: Puc dir-ho amb coneixement de causa. Culturalment parlant, Olot és una de les ciutats pioneres del país.

La consellera de cultura i l’alcalde d’Olot han fet un repàs a les sinergies entre els dos ens, i des del departament de cultura s’han elogiat especialment els tres grans projectes culturals consolidats a la ciutat, que traspassen la frontera de la capital garrotxina i han esdevingut referents a nivell català, com el MOT, la Faber i el Sismògraf.

Àngels Ponsa, consellera de Cultura: És d’elogi la generositat que té Olot amb aquests projectes, que tot i néixer aquí, són capil·lars i abasten la capital de la Garrotxa i en el cas del MOT, fins i tot la ciutat de Girona.

Des de la conselleria també s’acompanyarà, no amb finançament sinó amb suport tècnic, la fusió que vol impulsar l’equip de govern del consistori olotí per unir les àrees d’Educació i de Cultura.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Són dues àrees que han funcionat separadament durant molts anys però que comparteixen molts objectius i molts valors.

Pep Berga ha recordat que és un projecte pioner, que no hi ha model a seguir i que es tracta de marcat el camí per a que es pugui seguir el model olotí en altres indrets.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ens ha de servir per definir un model per a una ciutat mitjana com la nostra. En ciutats més grans seria més difícil.

El finançament de la futura biblioteca, que hi ha de ser per llei, ha estat garantitzat de boca de la consellera, així com el suport en temps de pandèmia per continuar tirant endavant les futures edicions dels festivals i projectes culturals més rellevants de la capital garrotxina.

 

 

 

 

x