La situació epidemiològica a la comarca torna a empitjorar

Repassem com està la situació epidemiològica a la comarca. En aquests moments i segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot ha tornat a enfilar-se les darreres hores fins a situar-se als 218 punts, mentre que aquest mateix dimarts se situava 133 punts i dilluns a 116. La velocitat de reproducció també s’ha incrementat en les darreres hores i s’ha enfilat de nou per sobre de l’1, la referència per saber si creix o no. En aquests moments se situa a 1,26.  El tant per cent de positius per testos realitzats es situa al 4,53%, lleugerament més alt que ahir.

Josep Lluís Nicolau, director Equips Atenció Primària Olot i Besalú: Aquesta última setmana hem notat una pujada a la patologia respiratòria. Estem visitant més gent i també en visitar més gent, han augmentat el nombre de positius. La sensació que hem tingut és que ens hem saltat una setmana entremig. Anàvem de descens i ara que comencem a pujar, la sensació és que ens hem saltat una setmana d’ascens, que hauríem d’haver començat a pujar més lentament i ho hem fet pujant un esglaó més del que ens esperàvem.

x