Llum verda a la incorporació dels organismes autònoms de l’IMEJ, l’ICO i l’IMEL com a àrees de l’Ajuntament d’Olot

El Ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous, l’últim d’aquest any 2020, ha portat a aprovació la incorporació com a Àrees del consistori de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut, l’Institut Municipal de Cultura així com l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot. Amb tot, i seguint la voluntat de sumar, durant el Ple es va proposar la creació d’una nova àrea que unificaria Educació i Cultura, una unió que pretén que tots els projectes culturals estiguin empeltats de criteris educatius i tots els educatius de millores provinents de la gestió cultural.

El projecte d’unificació, va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC, així com l’abstenció de la CUP i el vot contrari d’ERC.

El Ple de l’Ajuntament d’Olot, també ha aprovat la onzena modificació de crèdit, que inclou 426.131 euros per donar resposta a les necessitats dels afectats per la crisi de la COVID-19. En aquest sentit, també es va donar llum verda a la modificació del Pla Estratègic de Subvencions que pretén una rehabilitació d’habitatges públics i l’aportació de 50.000 euros per a la millora d’ateneus històrics, com l’Orfeó Popular Olotí, el centre Els Catòlics o el Casino.

Per últim, també es va tirar endavant la moció presentada pel PSC que demanava al Departament de Salut de la Generalitat la transofrmació del CAP Garrotxa en Centre d’Urgències d’Atenció Primària. La moció, va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern, ERC i l’abstenció de la CUP.