Obre Circusland a Besalú, el museu del circ més gran d’Europa

La reproducció en miniatura de Circus Gleich i els vestits de pallasso carablanca de la sastreria Maison Vicaire de París són només algunes de les més de 500 peces de la col·lecció de Circus Arts Foundation que acull Circusland de Besalú. El museu sobre el món del circ més gran d’Europa ha obert les portes aquest divendres, després de diversos mesos de retard a causa de la pandèmia.

 Genís Matabosch, Director Circus Arts Foundation:Aquest museu és un somni fet realitat, que estàvem lluitant perquè existís des de fa 23 anys. Al circ li toca reivindicar-se, no només des de l’excel·lència, ara el podrem reivindicar com una part de la cultura, i fer el projecte, com havia fet abans la dansa o la lírica, de dignificació.


 En la primera fase, les instal·lacions de Circusland compten amb tres plantes que permeten resseguir la història del circ des dels seus inicis amb cavalls. En un futur, el projecte vol créixer més enllà de l’exposició permanent.

Genís Matabosch, Director Circus Arts Foundation:Tenim ganes, un cop haguem explicat les generalitats del món del circ, fer diferents focus, lligats als investigadors de la casa i dels arxius de Circusland Foundation, que és visible, el visitant que vindrà els podrà veure.

La posada en marxa de Circusland ha tingut un cost proper al milió 700 mil euros, que inclouen l’adquisició i rehabilitació de l’edifici de Cal Coro.