El projecte ‘Estratosfèrics’ enlaira una sonda fins als 20.000 metres per recollir fons a favor de Càritas Garrotxa

El projecte ‘Estratosfèrics’ va enlairar dissabte una sonda fins als 20.000 metres d’alçada per recollir fons a favor de Càritas Garrotxa. La iniciativa va ser un èxit i va aplegar una trentena de persones al prat del Mas Casamitjana, a Batet de la Serra, veient la sortida del sol en l’últim acte del Lluèrnia 2020.


D’aquesta manera, superant problemes tècnics amb el GPS i esquivant totes les traves d’un matí d’investigació, solidaritat i llum, el grup Estratosfèrics culminava l’enlairament del globus sonda. Els desitjos de molts garrotxins i garrotxines hi viatjaven a dins, en una caixa solidària amb Càritas que arribaria, aquest dissabte, fins a l’estratosfera.

L’organització de Lluèrnia tanca així un festival diferent on han hagut de fer mans i mànigues per tirar endavant totes les iniciatives complint amb les mesures sanitàries. La idea d’eixamplar el festival no ha desagradat gens a l’organització, que es plantejarà un format semblant per a l’edició del 2021.

Pep Fargas, Director Gerent de Lluèrnia: Probablement no durarà dos mesos com aquest any perquè acabem una mica cansats de tanta activitat, però n’estem molt contents, francament.

A dos quarts de vuit del matí, una setantena de persones van  poder  gaudir a Batet de la Serra de la sortida del sol, en un lloc privilegiat  que va comptar amb actuacions musicals que tancaven de manera  solidària el Lluèrnia, ja que la iniciativa es basava en recollir fons per a Càritas Garrotxa i els afectats per la crisi del coronavirus.

La proposta va néixer de la inquietud de quatre joves amants de la ciència. En Ferran Delgà, l’Elena Mansilla, en Joan Plana i la Martina Cots van aconseguir aquest enlairament, per posar el seu granet de sorra i ajudar davant la crisi social i sanitària.

Ferran Delgà, projecte Estratosfèrics: Voliem col·laborar d’alguna manera amb la comarca i vam crear un projecte relacionant l’àmbit social, tecnològic i científic amb la vessant social.

Per un dia, els desitjos de molts garrotxins i garrotxines, van tocar el cel.