Bars i restaurants, obligats a prendre decisions per acatar les mesures d’obertura o hauran de tancar

Des d’aquest dilluns, bars i restaurants només poden obrir per fer esmorzars i dinars, quatre hores al dia i amb limitació d’aforament a l’interior del 30%. Les noves mesures aplicades pel Govern afecten directament al sector, que afegeix encara més incògnites a les que ja tenia.


El Restaurant Verntallat de la Vall d’en Bas, com molts altres, no sap què fer. Obrir segons les restriccions, tancar definitivament a l’espera que la situació millori, mantenir o no al personal, renegociar-los les jornades laborals… La situació els desborda.

Xavier Hurtado, Restaurant Verntallat: No pots preparar res, no pots saber si podràs obrir amb un rendiment normal, què faràs amb el personal? Com compres?

El sector tem que aquesta estocada pugui ser la definitiva, ja que en cap cas es pot donar un servei complet i cobrir despeses complint amb els horaris.

Xavier Hurtado, Restaurant Verntallat: Econòmicament és una situació nefasta, de fet ja es va malament d’ençà que es va tancar.

La restauració entén la situació però reclama menys improvisació i més celeritat a l’hora d’atorgar les ajudes.

Xavier Hurtado, Restaurant Verntallat: Veus poca capacitat de gestionar la situació, que afecta a tothom.

En resum, creuen que la mesura és un tancament encobert.

Xavier Hurtado, Restaurant Verntallat: Fan mesures per no dir “tanquem” però això no arregla res a ningú.

Molts decidiran sobre la marxa si obren quatre hores o tanquen definitivament, i és que la situació genera tanta incertesa i neguit, que la previsió es fa impossible.