Sant Joan les Fonts aprova uns pressupostos amb marcat accent medi ambiental

L’Ajuntament de Sant Joan Les Fonts ha aprovat inicialment els pressupostos del 2021, que sumen un total de de 4.785.000 euros, 288.251 euros més que al 2020, és a dir un 6,4% d’augment. El municipi garrotxí aposta per les energies renovables amb la instal·lació d’una caldera de biomassa que escalfarà els edificis de l’escola Castanyer i la llar d’Infants El Niu.

La inversió, serà de 137.000 euros dels quals més de 65.000 es pagaran a través d’una subvenció. Un altre projecte sostenible és la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la teulada del Club Esportiu Santjoanenc que tindran un cost de 12.000 euros, dels quals 4.700 es pagaran amb una subvenció.

Maria Vidal, alcaldessa Sant Joan les Fonts: La nostra filosofia d’aquest any era un pressupost que apostés per les energies renovables, per ser una mica més sostenibles i curosos en aquest punt. I posar-hi una mica de novetat.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, també ha prioritzat les ajudes socials. Aquest any, hi ha un increment de 10.000 euros respecte l’any anterior, situant-se en 15.000 euros. A més, es va dotar de 40.000 euros més per les ajudes destinades exclusivament a pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 per a autònoms i Vals+

Joan Timonet, portaveu Sant Joan Plural:  Nosaltres votem en contra perquè no és el nostre pressupost. Estem d’acord amb unes quantes partides i unes quantes no. Els criteris són diferents i això és política. Nosaltres compartim una part, només faltaria, però hi ha una altra part que no compartim gens i per tant no ho podem aprovar perquè no és el nostre pressupost.

Part del pressupost també es destinarà a l’arranjament puntual de camins a tot el municipi, com el camí de la Cadamont, la carretera de la Serra del Bosc o la carretera de Castellfollit de la roca a Torre Canadell. Finalment, també es treballarà en el nou pou de captació d’aigua de la zona de Peracaula.