El Govern tanca perimetralment la Cerdanya i el Ripollès

L’evolució negativa de la pandèmia de coronavirus ha obligat el Govern de la Generalitat a aplicar noves restriccions a les portes del període nadalenc. En una compareixença extraordinària aquest dimarts al vespre, la consellera de Salut Alba Vergés han anunciat la decisió de tancar perimetralment la Cerdanya i Ripollès a partir de la mitjanit per evitar l’expansió dels brots existents en totes dues comarques. Almenys durant 15 dies, és a dir, fins el 6 de gener, es permeten els desplaçaments justificats però només es podrà sortir en cas de necessitat.

A la comarca veïna del Ripollès la xifra de casos de coronavirus s’ha disparat en els últims dies. Dels 38 de l’última setmana de novembre, s’ha passat als 200 casos confirmats del 12 al 18 de desembre. El brot actiu a la residència de gent gran de Campdevànol obliga a centrar l’activitat de l’hospital comarcal en els pacients COVID-19, i es deriva part de l’atenció a l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.