Els gimnasos continuen adaptant-se a unes mesures, sovint, poc pensades per a ells

El nou paquet de mesures del PROCICAT i la Generalitat de Catalunya que va entrar en vigor aquest dilluns obliga als usuaris d’instal·lacions esportives interiors l’ús de mascareta a l’hora de realitzar activitats en grup. El crossfit és un exercici físic que requereix de força i explosivitat, i per tant, on la respiració esdevé un punt fonamental. Aquest és un exemple més de les dificultats a què obliga adaptar-se les mesures COVID.

Tomàs Curiel, responsable fitness TopTeam: Emprenya molt està amb la mascareta, però bé, reduïm bé les classes, ventilem bé l’espai i la gent ho està complint.

Jordi Front, entrenador crossfit Olot TopTeam: És una mica complicat perquè nosaltres fem esforç d’alta intensitat, portem pulsacions altes i necessitem respirar ràpid, i la veritat que costa, però es el que hi ha i ens adaptem al que sigui. Estem adaptant els entrenaments, perquè no tinguin tanta intensitat, més dinàmics, i adaptant-nos el que faci falta, vaja.

Els responsables d’aquests tipus de gimnasos treballen per adaptar-se al màxim a les mesures i seguir conscienciant als seus usuaris amb l’esperança de no patir més tancaments i puguin continuar realitzant la seva activitat, malgrat de vegades les mesures poden semblar poc pensades per a ells.

Tomàs Curiel, responsable fitness TopTeam: T’intentes ajustar a la normativa al màxim, però tot i així és complicat. Nosaltres venim aquí i a fer salut i creiem que hi ha poc contagi i està molt controlat. Ens ha tocat viure això i no ens queda altra que resignar-nos i lluitar perquè la gent compleixi la normativa, perquè al final és la salut de tots, un bé comú.