L’Ajuntament d’Olot ja ha resolt favorablement el 77% dels ‘Ajuts 1.000 i 3.000’

Un total 224 negocis han sol·licitat les noves ajudes ofertes per l’Ajuntament d’Olot per contrarestar els efectes econòmics negatius de la pandèmia. Sota el nom d”Ajuts 1000 i 3000′, la campanya atorga 1000 euros a les activitats que havn estat obligades a tancar com a mesura per prevenir el contagis de coronavisus i 3000 euros per a les que acreditaven pèrdues del 80% de la seva facturació. Coincidint amb la fi del termini de sol·licitud, el 77% de les peticions, 174, ja han estat resoltes favorablement i 143 s’han abonat abans d’aquest dimarts al migdia. La resta, s’atorgaran els propers dies.

Per tipus d’ajudes, la gran majoria, 206 negocis, han sol·licitat l’ajut de 1000 euros per tancament d’activitat. Gairebé la meitat dels sol·licitants, un 45%, han estat responsables d’establiments de restauració. Altres 14 empreses, que no han tancat però que han perdut un 80% de la facturació, han sol·licitat l’ajuda de 3.000 euros. La majoria han estat agències de viatges. També hi ha hagut peticions d’empreses de transport col·lectiu i atraccions, i quatre han estat per part d’establiments d’oci de la ciutat, com locals musicals o de ball.

Segons l’Ajuntament d’Olot, d’aquesta segona convocatòria d’ajudes per la Covid-19, les empreses i gestories n’han destacat la informació oferta i la facilitat de tràmit en línia.

x