Les Preses adapta les seves activitats de Nadal a situació de pandèmia

Les Preses ha organitzat quatre grans activitats de cara a aquest Nadal per tal que les Festes es puguin dur a terme, encara que sigui d’una manera diferent, i que especialment els més menuts puguin gaudir d’un ambient nadalenc. Es tracta d’activitats amb implicació ciutadana com pessebres, el casal de Nadal, patges reials i una cavalcada de Reis que serà diferent però de tota manera es farà.

Un Nadal diferent, però Nadal al cap i a la fi. A Les Preses han renunciat a organitzar totes les activitats programades tal i com estaven formulades en anys anteriors però n’han tirat endavant de noves i n’han readaptat algunes.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Som un poble on hi ha oltes entitats i organitzacions i hem intentat recollir totes les propostes que ens han presentat.

Finalment, el Nadal al municipi es separarà en quatre grans blocs d’activitats. Llum de Les Preses és una iniciativa d’una de les entitats del Centre Cultural, basada en que la gent participi, des de casa, fent un pessebre visible des del carrer. Un cop muntats, s’organitzarà una gimcana on els participants buscaran determinades figures en tots els pessebre. Des d’ahir aj es pot participar a l’activitat i hi ha una vintena de participats inscrits amb cita prèvia.

D’altra banda, el casal de Nadal també s’ha organitzat amb un format similar al d’aquest estiu, també amb 20 criatures inscrites.

Pel què fa a la rebuda a Ses Majestats els tres Reis d’Orient, des de la web de l’Ajuntament es pot demanar cita prèvia per visitar els tres patges reials que seran al municipi presenc, de moment ja hi ha 80 persones inscrites.

La cavalcada no es podrà fer en el format habitual, però des del consistori es vol fer una rua per tots els carrers del poble i que la gent els pugui rebre prop de casa seva i amb seguretat, des de tots tres nuclis del municipi.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Intentarem fer-ho d’aquesra manera. Si ens canvien la normativa i ens exigeixen fer Reis estàtics, tenim alternatives preparades. Nosaltres creiem que és més segur desplaçar les carrosses amb poques persones i que la gent ho vegi amb seguretat i distància.

Unes Festes que des de Les Preses volen que siguin el màxim “festes” possibles.