L’Hospital d’Olot demana prudència als garrotxins davant el tancament perimetral del Ripollès i les últimes dades de contagis

El tancament perimetral del Ripollès i la Cerdanya limiten les opcions per entrar i sortir de les dues comarques a motius laborals, educatius o sanitaris. A això, se suma l’anunci de la consellera Vergès que se seguirà derivant els pacients sense Covid de l’Hospital de Campdevànol a Olot i Girona. L’Hospital d’Olot assegura que pot seguir absorvint aquest tipus de pacients.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot: Portem 15 pacients derivats que no s’haguessin derivat en altres circumstàncies, s’haguessin pogut atendre allà. Sempre hem dit que l’hospital està a disposició de la xarxa de salut de la regió sanitària i en aquests moments nosaltres hem de donar un cop de mà per ajudar a millorar la situació el més ràpidament possible a l’Hospital de Campdevànol i que torni a la normalitat.

La pressió hospitària dels centres cerdà i ripollès contrasta amb la situació actual a l’Hospital d’Olot, amb només tres pacients ingressats per Covid, cap derivació per malalt crític en els darrers 10 dies i cap contagiat entre el personal sanitari.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot: Personal positiu per Covid, avui, i creuem els dits, no en tenim cap.

El risc de rebrot de 310 de la Garrotxa també contrasta amb l’índex de 3.521 de la Cerdanya i el de 1.907 del Ripollès. Tot i així, del 13 al 18 de desembre a la Garrotxa es van detectar 72 nous positius, quan la setmana anterior havien estat 39.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot: Podem dir que nosaltres estem al final d’aquesta segona onada, e que sí que veiem és que a nivell poblacional, en la darrera setmana ha augmentat un 50% el nombre de casos diagnosticats a les àrees bàsiques de la nostra influència. Esperem que en les properes setmanes pugui haver-hi un repunt. Veurem fins a on arriba.

Des de l’hospital es prega novament prudència per als dies que vindran.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot: En definitiva, es tracta de seguir les recomanacions que ens indiquen des de Salut Pública. Si ho fem bé i som conscients que aquest és l’últim esforç, potser aquesta tercera onada que ja és a les portes la passarem millor.

x