Una vuitantena de vehicles es reuneixen a Joanetes per presenciar l’auto-pessebre el dia de Nadal

La Comissió del Pessebre Vivent de Joanetes ja va anunciar a principis de desembre que enguany el municipi no celebraria un dels actes més emblemàtics del calendari, el pessebre vivent. En tot cas, l’organització ha sigut capaç d’adaptar l’esdeveniment i ha celebrat el que han anomenat un auto-pessebre de llum i so durant el dia de Nadal.

Lluís Juvanteny, president de la Comissió del Pessebre Vivent de Joanetes: Ens proposàvem no fer res, perquè no teníem la seguretat de poder garantir que podíem estar segurs, tant els col·laboradors del pessebre com els visitants. Es va aconseguir poder tenir aquesta seguretat. Com podem veure, des de dins el cotxe, la màxima seguretat.

Una vuitantena de vehicles s’han reunit aquesta tarda a Joanetes per presenciar l’auto-pessebre. L’espectacle, per tant, s’ha pogut viure amb la màxima seguretat, sense haver de sortir del cotxe i s’ha organitzat en dues sessions. Tots els visitants han pogut veure imatges projectades de diferents escenes del pessebre dels darrers 35 anys i han pogut escoltar tocs, vols i repics de les campanes de l’església sintonitzant una emissora a la ràdio del cotxe.

Joel Llongarriu, visitant: Som veïns d’Olot i hem vingut a veure una mica el pessebre. Fer una mica l’activitat de pessebre amb cotxe. Una alternativa, ja que aquest any amb el tema de la covid tot ha estat una mica al revés, creiem que és una bona opció el fet de poder fer el de cada any, adaptat a les mesures d’ara.

 

Sílvia Pararols, visitant: Som d’Olot. Ara acabàvem de fer el dinar de Nadal. Dèiem, va, farem alguna activitat per no tancar-nos a casa, que encara quedava una mica de dia. Joanetes és un lloc molt xulo, anem-lo a visitar. Ens hem trobat amb la gran sorpresa que feien un circuit amb el cotxe pel tema de la covid. Crec que ho han fet molt bé.

 

Xevi Font, visitant: Venim de Les Preses i sortim del dinar de família reduït. Com que no podíem perdre tradició, hem vingut al pessebre vivent de Joanetes, tot i que serà una mica diferent.

La pandèmia ha obligat a aturar la celebració d’un dels pessebres vivents més multitudinari de la comarca. Això sí, el que no ha pogut evitar és que el poble garrotxí no visqués una nit màgica un any més. L’auto-pessebre també tindrà lloc el dia de Sant Esteve i diumenge.