El retard del primer enviament important de vacunes per combatre la Covid-19 condiciona l’inici de la vacunació a la Garrotxa

Esteve Font, un usuari de la residència Creu de Palau de 93 anys, va convertir-se en el primer gironí a rebre la vacuna del coronavirus. Les repartides aquest diumenge a Girona eren limitades i ja s’han administrat. El primer gran enviament previst per Pfizer aquest dilluns ha patit un retard per un problema ja resolt, segons ha informat el Govern espanyol en un comunicat. Les 975 dosis previstes per a la regió sanitària no arribaran doncs fins aquest dimarts.

A partir de l’arribada de la vacuna, el procediment serà cada setmana el mateix, si bé les dosis es rebran els dilluns a partir de la setmana vinent. El repartiment s’ha de fer durant els següents cinc dies des de l’arribada, el temps estipulat per administrar la dosis després de l’últracongelació. Es prioritzen els col·lectius més vulnerables, usuaris i treballadors de residències de gent gran que així ho autoritzin.

El repartiment es farà des de Girona per part de dos equips de vacunació per a la part nord i sud de la demarcació. A la Garrotxa hi arribarà l’equip de vacunació de la Regió Sabitària de Girona Nord.

El primer dia d’arribada a la Garrotxa està encara per determinar, si bé és previst que es comenci per una residència verda o blanca, és a dir, sense cap cas de coronavirus actual o des de l’inici de la pandèmia.

Actualment, segons les darreres dades acumulades recollides pel departament de Salut, no s’ha detectat cap cas de coronavirus en la desena de residències de gent gran de la Garrotxa, entre les més de 500 proves diagnòstiques efectuades entre el 18 i el 24 de desembre.