Les tresoreries de les entitats esportives quedaran greument afectades pel daltabaix econòmic que suposa la suspensió de les quines nadalenques

Enguany no s’han pogut celebrar les quines nadalenques per acabar l’any, i tampoc es podran dur a  terme les de l’inici del 2021 per les restriccions derivades de la pandèmia. Aquestes celebracions representaven una gran injecció econòmica per les entitats i molt habitualment clubs esportius que les organitzen. Ara veuen com els ingressos desapareixen i esperen que se’ls doni, com a mínim, un cop de mà per part de l’Administració.

Ni línies, ni quines, ni els riures i les estones amenes de les que gaudíem amb les quines. Aquest 2020, res de res. S’han trobat i a faltar per acomiadar l’any i les enyorarem per donar-li la benvinguda. Les quines són organitzades normalment per entitats esportives i aconsegueixen reunir a molta gent en un mateix lloc per arrodonir les sobretaules de Nadal. Precisament per això, per les aglomeracions i la dificultat de complir les restriccions i mesures sanitàries en els espais del quals els clubs disposen, enguany no se n’ha pogut celebrar cap.

El Club Escola de Futbol Bosc de Tosca i L’Associació Esportiva La Canya són dues de les entitats esportives que celebraven quines per les dates nadalenques, i el fet que no s’hagin pogut organitzar no només és un sotrac a nivell social per als pobles, sinó també un daltabaix econòmic pels clubs, ja que les quines, en el seu cas, suposen un gran percentatge del seu pressupost anual que en aquest 2020 han vist com s’esvaeix per culpa de la Covid-19.

Albert Danés, director esportiu CEF Bosc de Tosca: Els ingressos et permetien poder gestionar les despeses, que les tens mensualment tot i que no hi hagi competició.

Jordi Herrera, Secretari AE La Canya: Per a nosaltres representava un 20% del pressupost anual. Estem pendents de l’Ajuntament de Sant Joan perquè ens atorgui alguna ajuda, esperem que ens puguin donar un cop de mà.

Des del Bosc de Tosca havien pensat en una alternativa per fer les quines en format virtual, però des del Govern es va descartar en tractar-se de joc en línia pel buit en la regulació. Així doncs les quines hauran d’esperar, com a mínim un any, i des de les entitats esportives esperen notícies sobre els ajudes econòmiques tant de part de l’Estat, com de la Generalitat i les Federacions.

x