Centenars de persones es concentren a Girona per la mort d’un jove extutelat que va viure a Olot

Girona va acollir aquest dilluns una concentració davant la seu de la Generalitat en record a Hamza Iouazgui, el jove migrant marroquí de 19 anys que s’hauria tret la vida fa uns dies.

La concentració va ser promoguda per Girona Acull i s’hi van aplegar centenars de persones que van denunciar a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i el Departament d’Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya la no reacció davant casos extrems com aquest.

Des de la Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa, que també van estar a l’acte de record a en Hamza a Girona, acusen el sistema de tutela de la DGAIA d’haver expulsat el jove enlloc de donar-li una resposta, i és que el jove feia temps que vivia al carrer. De fet, Hamza Iouazgui havia viscut, també, a Olot. Des de la Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa, expliquen que en Hamza va viure a la capital garrotxina sis mesos quan acabava de complir els 18 anys i s’havia establert en un dels pisos de Cepaim.

El d’en Hamza, és un cas que es repeteix en molts joves migrants, que un cop complits els 18 anys, queden desprotegits pel sistema i moltes vegades acaben vivint al carrer.

 

Foto: Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa