El Centre d’Iniciatives Turístiques edita una làmina del Farandulàrium dedicada a l’Home dels Nassos amb un component solidari

Es diu que cada 31 de desembre, surt a passejar pels carrers i barris d’Olot un home que té tants nassos com dies li queden a l’any. Enguany, la pandèmia no evitarà la seva tradicional passejada.


Com a novetat, i donat que al setembre no es va poder dur a terme la Batalla de les Flors ni editar la tradicional làmina del Farandulàrium, obra del garrotxí Tavi Algueró, arran la pandèmia de la COVID-19. És per això que s’ha volgut aprofitar aquest acte de l’Home dels Nassos per fer-ne una edició ben especial, dissenyant una làmina de la Faràndula en què el protagonista sigui precisament aquest personatge tan peculiar.

Josep Andrés, president Centre Iniciatives Turístiques: No tenia cap sentit recaptar uns diners per un acte que no es feia. Però clar, hi ha gent que en fa col·lecció i ens van fer arribar que els hi sabia greu que no s’hagués fet. Vam decidir doncs, aprofitar aquest acte que sí que podem fer i utilitzant l’Home dels Nassos, un membre que també forma part d’aquesta faràndula tant important que tenim a la ciutat. 

Tavi Algueró, il·lustrador: Vaig buscar que gràficament transmetés optimisme, tant per l’actitud dels personatges, el cromatisme com pel punt de vista, aquesta visió zenital que rep molta lluny. Els elements de la faràndula que hi surten es veuen contents i amb uns missatges d’esperança, una mica que tot sortirà bé.

Aquestes làmines estaran a disposició a tota la ciutadania aquest mateix dijous, entre les 10 i la 1 del migdia a la parada que el CIT tindrà a la plaça Rector Ferrer. Es podran adquirir gratuïtament a canvi d’un donatiu voluntari, destinat íntegrament al programa del Centre de Distribució d’Aliments que coordina Càritas Garrotxa.