Els índex de vacunació de la grip milloren a la Garrotxa respecte el 2019

La campanya de vacunació de la grip va començar el passat mes d’octubre i fins ara, encara s’ha vacunat als centres d’atenció primària de la comarca. A la Garrotxa es van habilitar inicialment 14 punts de vacunació en dies i franges horàries diferents, una estratègia que es plantegen implementar també l’any vinent.


En dades, la Garrotxa ha registrat una taxa de vacunació més alta respecte el 2019, concretament 6 punts. En global, prop de 8.500 persones considerades de risc, un 39,90%, s’han vacunat aquest 2020 respecte les 6.456 del 2019. El centre d’atenció primària amb un percentatge més alt de vacunació ha estat Sant Joan les Fonts, seguit de la Vall d’en Bas, Olot i Besalú.

Glòria Bassets, directora Atenció Primària Fundació Hospital d’Olot: És una bona notícia que hi hagi més, però encara estem encara lluny del que ens hagués agradat que haguessin estat els resultats. Si haguéssim arribat a un 60 o un 65% d’aquestes persones de risc hagués estat molt millor. De tota manera estem contents perquè a totes les àrees bàsiques de la Garrotxa hi ha hagut un increment respecte l’any passat.

L’avançament de la campanya de vacunació, 15 dies abans del que és habitual o l’ampliació del concepte persones de risc són alguns dels factors que han influenciat en l’augment del percentatge.

Pel que fa a la campanya de vacunació entre els professionals, que va començar una mica abans, aquest 2020 ha assolit la taxa més elevada dels darrers anys. Pràcticament un 50% dels professionals s’han vacunat per la grip, és a dir, 1 de cada 2.

Segons els professionals sanitaris, la situació actual viscuda per la pandèmia de la COVID-19 ha estat clau per a incrementar les xifres de vacunats.

x