Gairebé dos mil abonats de la Vall d’Hostoles tornen a veure’s afectats pels talls de subministrament elèctric a causa del vent

Molts dels veïns i veïnes de la Vall d’Hostoles tornen a patir des de fa dos dies afectacions en el servei d’electricitat a casa seva. Alguns d’ells porten més d’un dia sense llum, i ahir gairebé dos mil abonats es van quedar sense subministrament. La companyia elèctrica es va posar a arreglar-ho ahir a la nit i des dels dos ajuntaments garrotxins afectats es reclamen conjuntament una solució definitiva.


Aquest és el moment on els veïns van veure’s obligats a trucar als Bombers ahir al matí pel risc d’incendi en una zona de Sant Feliu de Pallerols.

Un afectació pel vent que bufava al municipi que posava en perill la vegetació a més de tenir als abonats sense subministrament, en algunes ocasions, fins a 16 hores. Un problema que no és la primera vegada que afecta al poble. Endesa, de moment, ho ha solucionat posant pedaços i arreglant poc a poc els desperfectes causats per les inclemències meteorològiques.

Això sí, alguns veïns de Les Planes d’Hostoles segueixen sense llum 24 hores després del primer tall. Ahir eren una trentena les llars afectades.

No és la primera vegada que la Vall d’Hostoles es troba amb un problema d’aquest tipus per culpa del mal temps.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: El problema no és que hi hagi aquests talls, s’entén que hi puguin haver inclemències meteorològiques, però no són inclemències greus. Cada vegada que plou, neva o fa una mica de vent ens quedem sense enllumenat. Això ho atribuïm a la falta de manteniment de la xarxa.

Francesc Prat, regidor d’Indústria, Medi Ambient, Comerç i Turisme Aj. Sant Feliu de Pallerols: El problema no ve d’ahir, el problema és que a la que fa una mica de vent passa el mateix i cada vegada és més sovint.

Per primera vegada els dos Ajuntaments faran una acció conjunta per tal de reclamar el bon manteniment i la instal·lació d’una xarxa elèctrica en condicions. L’actual posa en perill la vegetació per la seva proximitat als arbres del voltant, i falla massa sovint, segons creuen tots dos consistoris, perquè no s’ha revisat com tocava.

Francesc Prat, regidor d’Indústria, Medi Ambient, Comerç i Turisme Aj. Sant Feliu de Pallerols: No hem rebut cap solució per part de les companyies, i anirem fins on calgui perquè això se solucioni.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Anirem una mica més enllà. Aquesta vegada no n’hi ha prou amb arreglar-ho. O posen una xarxa com Déu mana o haurem de prendre accions.

S’espera que al llarg d’avui torni el correcte subministrament a tota la Vall d’Hostoles, i es presentaran reclamacions per posar fil a l’agulla i solucionar el problema amb les companyies.