Les primeres vacunes contra el coronavirus s’administraran a la Garrotxa aquest dimecres en una residència sense positius

L’Institut Català de la Salut ha confirmat que les primeres vacunes a la Garrotxa contra la Covid-19 s’administraran aquest dimecres. La comarca es convertirà així en una de les primeres de la demarcació a rebre la vacuna, després del Gironès. S’administrarà en una residència lliure de coronavirus. Les últimes dades acumulades del Departament de Salut, que ja reflecteixen la situació epidemiològica fins a la diada de Nadal, indiquen que la Garrotxa continua sense comptabilitzar cap positiu per coronavirus entre la població de les residències, d’entre més de 500 proves diagnòstiques realitzades. Qualsevol d’elles, per tant, podria ser l’escollida. S’hi administraran part de les primeres 975 dosis que arriben avui a la regió sanitària de Girona, tant als residents com als treballadors que acceptin rebre-la.

Ruth Martín, coordinadora de l’equip de vacunació del Covid de la Regiò Sanitària de Girona Nord: L’equip està format per 10 inferemers i inferemeres al matí, 10 infermers i infermeres a la tarda i també tenim un equip de sis administratius. És cert que s’han retardat una mica les dosis, estem planificant la setmana. Com s’ha anat dient, es prioritzen aquelles residències que són verdes i poc a poc anirem avançant a tot el territori.

Pel que fa a la situació epidemiològica al conjunt de la comarca, els set dies que van del 19 al 25 de desembre, 47 persones van donar positiu entre les 1776 proves diagnòstiques realitzades. Respecte del dia anterior, ha baixat el risc de rebrot, la taxa de reproducció, els casos positius confirmats i el tant per cent de casos respecte de les proves diagnòstiques realitzades. Si ens fixem en el risc de rebrot, la Garrotxa és, amb 173 punts, dels territoris amb un índex més baix de tot Catalunya, només per sobre de cinc comarques, i cap gironina. Si ens fixem en la positivitat, però, el tant per cent de casos positius per proves realitzades a la Garrotxa, amb un 3,41%, ja supera altres set comarques. En tots els casos, és ara mateix la comarca gironina amb una millor situació. Les autoritats, però, fan una crida a no abaixar la guàrdia.

x