Els primers 45 vacunats contra la COVID-19 a la Garrotxa són usuaris i treballadors de la residència Edat 3 d’Olot

La primera persona de la Garrotxa a rebre la vacuna contra el coronavirus de Pfizer ha estat Josep Estudis Jordà, 75 anys i usuari de la Residència Edat 3 d’Olot. Poc després, l’ha seguit Astrid Garcia Batlle, de 33 anys, infermera i responsable higienicosanitària d’aquest mateix centre. En total, aquest dimecres s’han vacunat 27 usuaris i 18 treballadors de la residència.

La vacuna representa l’inici de la fi de l’angoixa d’aquesta residència que ha aconseguit mantenir el virus fora dels seus murs. Els responsables han volgut tenir un record per al seu metge, Emili Balaguer, mort recentment.

Les primeres dosis arribades a la Regió Sanitària de Girona aquesta primera setmana no han arribat finalment a les 500. A partir d’ara, n’arribaran setmanalment les 975 previstes. Es començaran prioritzant les residències per a gent gran i discapacitats anomenades blanques, que no han tingut cap afectació per coronavirus des de l’inici de la pandèmia, fins a completar setmanalment tota la població.

Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, els residents i professionals de centres geriàtrics rebran una segona dosi. La immunitat representarà un menor risc sanitari i menor pressió als centres d’atenció primària.

x