Girona posa en marxa un pla contra les ocupacions il·legals i demana ajuda als veïns

Fa temps que des de l’Ajuntament de Girona està treballant per acabar amb les ocupacions delinqüencials. Segons dades de gener a octubre la Policia Municipal de Girona ha posat 92 denúncies per aquest tipus d’ocupacions. Es tracta d’una xifra inferior a l’any passat, quan en el mateix període es van posar 165 denúncies. Un descens que es podria explicar pel confinament domiciliari. Des de l’Ajuntament expliquen que aquests ocupacions generen actituds conflictives i agressives.

Per això han engegat una campanya per evitar les ocupacions delinqüencials a la ciutat. A través del vídeo es donen diversos consells, com per exemple estar pendents dels pisos buits de la comunitat de veïns. També afirmen que és molt important avisar ràpidament davant de qualsevol indici d’ocupació per part de gent conflictiva.

Des de l’Ajuntament també puntualitzen que es busca frenar les ocupacions delinqüencials, i no les que es fan per necessitat. En aquest sentit expliquen que quan es troben que una família vulnerable ha ocupat un habitatge, s’activen els serveis socials per trobar solucions residencials.

x