Més d’una vintena d’empreses garrotxines han sol·licitat els Ajuts Leader aquest 2020

A Joanetes, a la Vall d’En Bas, hi va néixer ara fa prop de 80 anys, Mobles Joan Prat, una empresa familiar que poc a poc va anar agafant una identitat molt arrelada: els productes artesanals. Amb els anys, aquest projecte va anar  creixent i amb la necessitat d’adaptar-se als nous temps.

Montse Prat: gerent Mobles Joan Prat: Som una empresa petita. Si volem estar al dia ho hem d’estar en tots els aspectes, també en tecnologia i en ultima maquinària. Volíem incorporar una màquina nova que ens donés més facilitats al procés productiu, de manera que poguéssim oferir més qualitat, millor producte al client i també ens facilites les tasques de producció.

L’empresa, va accedir als Ajuts Leader a la convocatòria del 2019. El projecte presentat, era una màquina per ajudar i millorar el procés productiu dels mobles fabricats. Entre d’altres funcionalitats, amb un sol codi de barres la màquina realitza tots els forats, encaixos i mecanitzats necessaris perquè es puguin acoblar les peces i muntar un moble. El cost total d’aquesta màquina era d’aproximadament 90.000 euros i els ajuts leader van cobrir un 20% d’aquest cost.

Montse Prat: gerent Mobles Joan Prat: Son costos molt importants per una empresa petita i aquests ajuts sempre ajuden a que puguis ser més emprenedor, més decidit i que puguis llançar-te una mica més a fer coses.

Enguany, s’hi ha presentat més d’una vintena d’empreses de la Garrotxa. Les sol·licituds, corresponen en la gran majoria a empreses del sector alimentari, turisme i indústria, i la majoria són microempreses.