Terra Viva llança una nova campanya informativa per potenciar les adopcions d’animals i conscienciar sobre l’abandonament

Davant l’augment constant d’abandonaments d’animals i la manca d’adopcions derivades de la crisi sanitària de la COVID-19, l’entitat garrotxina ha llançat una nova campanya informativa a través del vídeo que poden trobar a les seves xarxes socials. L’entitat, vol donar a conèixer les tasques, els serveis que ofereixen i sensibilitzar la ciutadania per promoure adopcions. I es que només aquest any, la protectora ha fet més de 355 sortides per pèrdues o abandonaments de gats i gossos a la Garrotxa, principalment durant els mesos d’estiu.

David Serramitjana, president Terra Viva: Jo sempre dic que una protectora és una presó d’innocents, on acaben uns animals on la seva família no els vol per qualsevol raó i acaben allà. Per més bé que els tinguem, una protectora no és el lloc ideal. Un animal per estar en les condicions que toquen és estar amb una família.

Darrerament, i seguint amb els seus principis fundacionals d’ara fa 8 anys, l’entitat ha realitzat un important impuls i aposta per la professionalització i coordinació de tot el procés d’estada dels animals a la protectora; des de la recollida, el seguiment veterinari, l’adaptació al nou entorn i la promoció de l’adopció i seguiment i coordinació amb les famílies adoptants. Això, ha fet que aquest 2020, en comparació a l’any passat i malgrat la pandèmia, hagin augmentat gairebé un 40% les adopcions.

Avui dia, l’equip de Terra Viva està format per un grup de 9 persones aiíxi com un conjunt d’una cinquantena de voluntaris actius, el suport de 50 padrins, donants, col·laboradors i més de 230 teamers.