Les cases de turisme rural de la Garrotxa s’ocupen al 50% per a la nit de Cap d’Any

Són moltes les persones que van decidir passar l’última nit de l’any fent turisme rural. Al Mas Casamitjana, a Batet de la Serra, tot ocupat. Això sí, amb la meitat de persones. Les mesures de restricció van provocar que en dies, com ara la nit de Cap d’Any, les reunions de familiars i persones pròximes fossin d’un màxim de deu persones, nens inclosos, i de màxim dues bombolles de convivència.

Eva Masllorenç, propietària del Mas Casamitjana: Tenim les tres cases plenes, però amb la meitat d’ocupació. Aquest any ha vingut menys gent. És un cap d’any molt familiar i molt tranquil. Per exemple, la casa que és de 12 o 14 persones que hi poden cabre tranquil·lament, aquest any hi tenim set persones. Dues parelles. Una parella amb dos nens i una parella amb un nen. Tenim dos grups bombolla composta per set persones, en total.

A més, moltes d’aquestes reserves es van fer a l’estiu i una gran part de visitants van optar per anul·lar-les.

Eva Masllorenç, propietària del Mas Casamitjana: Com que ells sabien que eren cases rurals segures han vingut. La gent té por. La gent ens va començar a reservar a l’estiu i a l’octubre va començar a anul·lar. Ara se’ns han omplert, però a última hora.

 

Cristian Díaz, visitant: Som de Barcelona i hem vingut a passar el cap d’any aquí a la Garrotxa. Portem quatre dies i molt bé, amb normalitat,

 

Noemí March, visitant: Per sort, vam fer la reserva a l’agost. Per això hem pogut venir, perquè ens van fer el certificat d’autoresponsabilitat i hem pogut venir. No ho sabíem fins a l’últim moment si podríem venir o no.

Els espais oberts i la natura són alguns dels factors que fan que aquest tipus de turisme sigui un dels més demandats per passar la darrera nit de l’any. Aquest any, però, la pandèmia no va posar les coses fàcils.