Un brot de coronavirus a l’Hospital d’Olot afecta a 10 pacients i 3 professionals del centre

S’han suspès totes les visites de familiars a les unitats d’hospitalització fins aquest dilluns, moment en què es tornarà a valorar la situació.

Un dels ingressats ja ha estat donat d’alta, i la planta de pacients Covid-19 de l’Hospital compta ara amb 9 ingressats més respecte de les darreres dades.

En total, el centre té avui 13 pacients ingressats per Covid-19, 9 dels quals detectats en el brot. Pel que fa als treballadors, n’hi ha 3 de contagiats. Els contagis s’han detectat entre el dia 30 i l’1 de gener i per tant podrien tenir el seu orígen en les celebracions de Nadal.

El brot es va donar en una de les unitats del centre, amb 3 professionals positius els 10 pacients afectats, un dels quals ja s’ha donat d’alta. Els 9 pacients positius detectats a la zona Covid són en la seva majoria asimptomàtics o amb simptomatologia lleu.

L’Hospital ha informat que s’ha fet un cribratge a tots els pacients ingressats al centre, tant a les unitats d’aguts com al sociosanitari, i no s’ha detectat cap més pacient positiu. També s’ha fet un cribratge a tot el personal que ha treballat les darreres 24h a l’Hospital i tampoc s’hi ha detectat cap més professional positiu. En les darreres hores, des del centre s’han realitzat uns 200 tests PCR, per la qual cosa s’ha hagut de reforçar els servei de laboratori.

Des de l’inici de la pandèmia, segons dades facilitades per l’Hospital, s’han donat 277 altes hospitalàries de pacients amb
Covid-19, s’han traslladat 38 pacients a les UCI de referències -l’última el dimarts 24 denovembre de 2020- i hi ha hagut un total de 56 defuncions a l’Hospital, l’última el dilluns 28 de desembre de 2020.