El Govern endureix les mesures i estableix un confinament municipal durant la setmana a partir del dia 7

La situació epidemiològica a la Catalunya no millora. És per això que el PROCICAT s’ha reunit aquest mateix matí per crear un pla de xoc durant deu dies per aturar els contagis de Covid-19 arreu del territori. Des d’aquest dijous i fins al 17 de gener, hi haurà un tancament perimetral municipal de dilluns a diumenge i no comarcal com fins ara.


A més, el sector comercial només podrà obrir de dilluns a divendres, a excepció d’aquells comerços amb productes de primera necessitat, que podran seguir obrint els caps de setmana. Els centres comercials hauran de tornar a tancar.

Les escoles obriran l’11 de gener com ja s’havia previst, però les extraescolars quedaran suspeses, a excepció de les que es facin amb grups bombolla.

També, només es podrà fer esport a l’aire lliure i per tant queden suspesos els esports que siguin a l’interior i els gimnasos hauran de tancar.

La cultura i l’hostaleria mantindran la seva activitat com fins ara.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que el preocupant avenç de la pandèmia i l’empitjorament de tots els indicadors epidemiològics han obligat a acordar noves restriccions per combatre el virus després del Nadal.

Imatge

x