La direcció de l’Hospital d’Olot assegura que el brot de coronavirus està sota control a la Unitat 3 del centre

El brot que afecta l’Hospital d’Olot es troba en aquests moments controlat, segons ha assegurat la direcció a Olot Televisió. Des que va ser detectat en una de les unitats del centre el passat dijous 31 de desembre a la tarda, es va activar el protocol per a brots i es va cribar tot el personal i els pacients, tant a l’àrea sociosanitària com la d’aguts.

En un primer moment, van detectar-se 10 positius entre els pacients i 3 entre els professionals. Finalment, s’han detectat dos positius més entre els pacients. La resta de les proves realitzades han donat negatiu. En aquests moments, totes les persones hospitalitzades amb Covid-19 es troben aïllades a la unitat 3 del centre.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Tenim un brot que està controlat. Està obert, vull dir que pot arribar a sortir un altre cas en els propers dies, però sabem on és i a quanta gent pot arribar a afectar.

El centre ha restringit el règim de visites a tota l’àrea d’hospitalització fins que el brot es doni per tancat.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Evidentment, sempre hi ha algun cas, de pacients pal·liatius o nounats, per als quals som una mica més permissius, però en general, hem de dir que l’Hospital d’Olot no admet visites fins que aquest brot el puguem donar per tancat.

Els darrers dies, l’Hospital d’Olot havia deixat de rebre pacients de l’Hospital de Campdevànol sense coronavirus després que la situació epidemiològica millorés a al centre ripollès. Tot i així, manté l’atenció de pacients de la comarca veïna que requereixen alguna especialitat per a la qual el centre olotí és referència, com la cirurgia amb ingrés.

x