El Teatre Principal d’Olot acull el concert de Nadal de la Dream Big Band acompanyats de Gemma Abrié

Per aquestes dates, són molts els concerts nadalencs que omplen teatres i sales de concerts. A la capital garrotxina, el Teatre Principal d’Olot es va omplir d’un concert de nadales en català amb dues particularitats: és interpretat per una formació de jazz big band i hi aplica el sedàs de música mediterrània.

Vicens Martín, direcció: Molta gent ha fet repertori de nadales, molts artistes i és molt típic. Però sempre són nadales foranies, americanes i arranjades com si fos swing. I jo volia agafar les nadales autèntiques catalanes. Viag fer una mica d’investigació per veure quines nadales eren importades i quines d’aquí.


Gemma Abrié, veu: Em semblava que era molt bonic recuperar aquest repertori popular que moltes vegades queda en segon pla i envaït per propostes musicals anglosaxones o nord-americanes i que tenen a veure amb el Nadal. Em va semblar molt bonic recuperar tot el repertori genuïnament català.

El concert, va recollir algunes de les nadales tradicionals catalanes més conegudes, versionades amb ritmes i melodies amb un aire mediterrani. Des d’un Fum Fum Fum d’estil marroquí, passant per cançons tradicionals mallorquines o moments intimistes acompanyats només per un contrabaix.

Vicens Martín, direcció: Són les nadales de sempre, però amb una sonoritat nostre personal i amb un ambient i concepte molt festiu. Que els nens puguin descobrir totes aquestes nadales, però amb un vestit musical diferent a com les acostumen a sentir.

El concert, ha format part del cicle de Jazz Olot d’Olot Cultura.

 

x