El tradicional tortell de Reis no faltarà a cap taula garrotxina malgrat la pandèmia

Ses Majestats els reis d’Orient estan a punt d’arribar a Olot, preparant-se per repartir els regals i desitjos. Els pastissers i flequeres, ja fa dies que també treballen de valent perquè tothom pugui menjar demà dimecres el tradicional tortell de Reis. I es que la crisi sanitària de la COVID-19 no serà un impediment per menjar-ne. De fet, asseguren que aquest any, les vendes i els encàrrecs no han decaigut.

Jordi Ferrer, pastisseria Ferrer: Per sort es manté tot i totes les restriccions que fan que el nostre cap vagi amunt i avall per veure què hem de fer i deixar de fer, però sembla que es mantindrà.


A causa de les restriccions en les reunions de Nadal, el que ha canviat respecte l’any passat és la mida dels tortells, que enguany serà més petita.

Jordi Ferrer, pastisseria Ferrer: La mida si que ha reduït, altres anys hi havia 8, 10 o 12 persones i aquest any el número 6 és el que es fa més.

Però si per les coques de Sant Joan la innovació i l’originalitat pel que fa a farciments és un no parar, per als olotins i olotines al tortell de Reis hi regna, mai millor dit, la tradició.

Jordi Ferrer, pastisseria Ferrer: Aquí a Olot som més tradicionals. Els tortells continuen sent de la mateixa manera que s’han fet sempre. El de massapà farcit de crema de nata o trufa o el de pasta de full farcit també. Això sí, amb la fava i la sorpresa a tots els tortells perquè puguin seguir seguint la tradició.