‘Els Pastorets de Corre Cuita’ és l’obra dels alumnes de quart de primària de l’Escola Sant Roc per adaptar la tradicional representació a la pandèmia

Els alumnes de quart de primària de l’Escola Sant Roc han trobat una manera ben original d’interpretar Els Pastorets enguany. El professorat no volia permetre que aquests grups es perdessin la interpretació, que només es fa a quart de primària, i van trobar una manera de tirar endavant l’obra complint totes les mesures sanitàries.

Aquest és el resultat de molta feina feta pels alumnes de quart de primària de l’Escola Sant Roc d’Olot. Fa 16 anys aquest curs interpreta Els Pastorets per Nadal, i enguany la situació no permetia dur-la a terme com és habitual, amb els pares, mares i familiars com a espectadors i amb assajos conjunts entre els grups classe.

‘Els Pastorets de Corre Cuita’ és el resultat de la solució que s’ha trobat des del centre perquè els alumnes no perdessin l’oportunitat d’interpretar l’obra.

Montse Camps, tutora de quart de primària a l’Escola Sant Roc Olot:  Aquest any l’havíem de fer, perquè quart es fa una vegada a la vida i si no ho fèiem els alumnes s’ho perdien, i no ho volíem permetre.

Els diferents grups bombolla es van repartir les escenes perquè ara no es poden barrejar alumnes de diferents grups, i cada classe va interpretar el seu paper. Una fusió que comptava amb varis recursos tècnics que van deixar sorpresos als alumnes, com un croma al darrera de l’escenari.

Judit Guitart, tutora de quart de primària a l’Escola Sant Roc Olot: Per ells va ser una sorpresa, perquè no sabien què hi havia al darrera, no s’imaginaven als altres companys que ho havien fet. Ens ha ajudat molta gent, això no ho podríem haver fer nosaltres sols.

Una adaptació dels Pastorets a la pandèmia digne d’elogi per la complexitat organitzativa i tècnica desenvolupada pel professorat i els alumnes, i una manera de tirar endavant el projecte i no haver d’interrompre 16 anys consecutius de representació nadalenca. Això sí, tot i el bon resultat, que s’ha penjat al Youtube i es pot visualitzar a través de la web del centre educatiu,, els alumnes han trobat a faltar la interacció i la complicitat damunt l’escenari amb la resta de companys de la resta de grups classe, així com les mares i els pares han enyorat veure els seus menuts en directe convertits, per un dia, en grans actors.

x