Els sectors més afectats per les noves restriccions confien que no s’allarguin més de deu dies

Jordi Rovira, President de l’Associació de Comerciants d’Olot: No és un tancament, però no obrir el dissabte suposa perdre bona part de la facturació de la setmana.

 El que havia de ser el tret de sortida a les rebaixes d’hivern s’ha convertit en l’inici de noves restriccions per al comerç de proximitat. A partir d’aquest dijous i fins el 17 de gener, el tancament perimetral per municipis tornarà a estar vigent cada dia i els establiments de productes i serveis no essencials només podran obrir de dilluns a divendres i amb un 30% de l’aforament. Les botigues de l’Associació de Comerciants d’Olot es prenen el tancament parcial amb resignació després d’una campanya de Nadal que no els ha servit per refer-se.

Jordi Rovira, President de l’Associació de Comerciants d’Olot: No podem fer-hi res més que assumir el que ens marquen, però sapiguem que és un revés, les economies comercials estan tocades i si no hi ha una ajuda econòmica, hi ha moltes botigues que no aniran bé.


Avui també és l’últim dia d’obertura a moltes instal·lacions esportives com Gimcol d’Olot, amb espai per a gimnàs i activitats extraescolars. En els propers deu dies es veuen obligats a tancar perquè no poden oferir activitats a l’aire lliure.

Josep Cruz, propietari Gimcol Olot: Al mes de gener pots fer activitats a l’aire lliure durant les hores del sol, però al vespre, quan la gent ve més, fa molta fred. Hi ha instal·lacions que tenen espai a l’aire lliure però nosaltres no. Ara que sembla que la gent s’animaria a fer coses, ens tornen a tancar, l’altre cop ens van dir deu dies i van ser dos mesos i mig. En un negoci no podem estar ara sí, ara no.

Durant aquest període, només els grups estables dels centres educatius poden fer activitats extraescolars i esportives. També es permet fer esport l’aire lliure amb un màxim de sis persones i les piscines estaran obertes amb un 30% de l’aforament.