Sant Joan les Fonts instal·la dos panells informatius d’excés de velocitat

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha posat fil a l’agulla als problemes d’excés de velocitat d’alguns vehicles a la carretera d’Olot. Aquests dies s’han estat instal·lant uns panells lluminosos i informatius d’excés de velocitat en trams de carrers on els vehicles circulaven a altes velocitats, sobretot a les dues entrades al municipi.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: Una d’aquestes dues, sobretot la del sector de La Canya, era una petició que van fer molt en un ‘Quedem a la plaça’ els veïns del sector. Allà els vehicles van molt ràpid i a les entrades i sortides dels seus garatges era molt conflictiu.


Els plafons actuen com a radars informatius i no sancionadors, captant la velocitat a què circula el vehicle i indicant-ho amb un senyal lluminós que adverteix en verd si aquesta és correcta o en vermell si és massa elevada.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: Hem estat parlant molt amb la Direcció General de Carreteres i no ens va permetre posar-hi més passos de vianants ni semàfors, que ja era suficient. A nosaltres ens va semblar que s’havia d’intervenir i ho hem fet amb això, amb aquests panells d’informació de velocitat. Esperem que això ajudi a sensibilitzar la població i a reduir la seva velocitat.

Aquest tipus de radars són anomenats senyals pedagògics, creats per a conscienciar als conductors de mantenir una velocitat adequada al seu pas pel municipi sense necessitat de mesures agressives pels vehicles com bandes sonores, desnivells o passos elevats.