Arrenquen unes rebaixes d’hivern marcades per les restriccions de la COVID-19

Tot i que en els últims anys els descomptes permanents les han anat desvirtuant, les rebaixes encara són un moment molt esperat als comerços per treure’s de sobre l’estoc que no han pogut vendre durant la resta de l’any.

Avui, però, la campanya de rebaixes arrenca amb el handicap de les noves restriccions al comerç per contenir el repunt de contagis de la COVID-19. Els establiments que no siguin considerats essencials ja no podran obrir el primer cap de setmana de rebaixes, que acostuma a ser el tret de sortida a les compres postnadalenques.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Un començament de rebaixes una mica problemàtic. Comencem un dijous, que és avui, divendres podem tenir obert però el cap de setmana que és on més afluència de gent hi ha, haurem de tenir tancat fins el dilluns. Penso que és un problema real i gran.

El sector, que ha patit una campanya nadalenca més aviat descafeïnada, encarava les rebaixes com un salvavides després de mesos de caigudes en la facturació.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: La campanya comercial no ha sigut bona. Una campanya de restriccions, uns tancaments perimetrals que ens han reduït l’afluència de gent. El tancament perimetral ens ha marcat molt, ja primer el comarcal i ara el municipal que serà el que ens restarà més per fer una bona campanya de rebaixes. No podem fer-hi res, així que s’ha de mirar positiu, confiar que la gent d’Olot aposti per comprar al comerç local els cinc dies de la setmana i esperar a que les coses vagin millor.

x