Els Reis de l’Orient visiten la Garrotxa en espais diàfans i enmig de mesures anticovid

Tot i la pandèmia i les restriccions d’aquests dies els Reis d’Orient han pogut arribar a la Garrotxa i ho han fet amb mesures excepcionals per poder rebre a les famílies de la comarca.


Des de les cinc de la tarda fins ben entrat el vespre els diferents espais màgics dels municipis s’han preparat fins a l’últim detall per veure ses majestats i tota la seva comitiva. A Olot, el Parc Nou ha rebut la visita de més de 3.500 persones que havien reservat prèviament la seva entrada. Amb el suport d’Els Catòlics, la cavalcada ha estat estàtica i els nens i nenes han pogut saludar els personatges de la comitiva reial, que estaven a les seves carrosses, des d’un perímetre de seguretat.

A la Garrotxa les cavalcades han començat ben aviat i entre les 5 i 2/4 de 6 de la tarda la majoria de municipis han obert els espais adaptats per rebre als Reis d’Orient.
Les rebudes s’han hagut de reinventar per adaptar-se a les mesures anticovid fins al punt que les tradicionals cavalcades, que recórrer els carrers de totes els municipis, han estat substituïdes per espais estàtics i en llocs diàfans de cada indret. Per posar alguns exemples, a Olot s’ha instal·lat al Parc Nou, a Sant Joan les Fonts s’ha preparat un recorregut al Prat de Can Miquelet, a Besalú s’ha situat un campament a la plaça dels Claustres, a les Preses, en un recorregut que ha anat del Centre Cultural a la pista poliesportiva, i a la Vall de Bianya, a la Plaça U d’Octubre de La Canya.

A la comarca les diferents cavalcades s’han pogut seguir en directe per Olot Televisió, en un programa especial de dues hores que ha fet un recorregut per diferents municipis de la comarca, fent un servei públic de primer ordre en un moment on es demana que la gent es quedi a casa.

x