Castellfollit de la Roca perd 14 habitants el 2020, el municipi de la Garrotxa que n’ha perdut més

En pobles de pocs habitants, els números són més cridaners a l’hora de valorar si es creix o es retrocedeix en població. Castellfollit de la Roca, per exemple, és el municipi que més baixada ha registrat en empadronats el 2020 respecte del 2019. 14 habitants menys per un municipi que no arriba al miler d’habitants. Una xifra que el consistori justifica a partir de dues causes.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit: Una causa és el poc parc d’habitatge que tenim, que convida a la mobilitat i és molt volàtil. A més, és un any molt complicat, ja que hem tingut 18 veïns/es que ens han deixat. No vol dir que sigui a causa de la pandèmia, però és una xifra elevada.

No es tenen dades registrades sobre si alguna d’aquestes defuncions estan relacionades amb la COVID-19, però l’alcalde recorda que només hi ha hagut 4 naixements i és per això que els números resulten més cridaners.