Diversos sectors esportius diuen “prou” a les noves restriccions pel COVID

Les noves restriccions COVID no han estat gens ben rebudes per bona part del món de l’esport, especialment a aquells clubs i esportistes que s’han vist obligats a aturar-se de nou pel fet de fer la seva pràctica esportiva en equipaments esportius tancats. Un exemple d’això és el Club Bàsquet Olot.

El que més els dol és el tracte desigual amb altres modalitats esportives i sectors, però també pel fet d’haver complert, fins avui, amb totes les mesures, les darreres prou dràstiques com el fet que els jugadors i jugadores haguessin de dur posada la mascareta en tot moment.

Guido Cengiarotti, membre junta CB Olot: El que no entenem és perquè només són els clubs esportius de base, que juguem a l’interior d’un equipament, els afectats. Per què hem de ser els únics que aturem l’activitat?

D’aquí a pocs dies, les lligues catalanes de bàsquet havien de començar, però la Federació Catalana les ha posposat pel dia 23 de gener, una data molt optimista en l’estat de la pandèmia. Mentrestant molts d’aquests clubs continuen fent front a les seves despeses tot no poder ni entrenar.

Guido Cengiarotti, membre junta CB Olot: És molt complex perquè no podem planificar ni esportivament ni econòmicament. Ens complica la feina pensant en la supervivència dels clubs, ja no només del nostre, sinó en general.

De diversos equips de bàsquet de la província de Girona, precisament, ha nascut aquests darrers dies una plataforma que porta per nom ‘Ja n’hi ha prou’, que a través d’un manifest a change.org que ja suma més de 7.000 signatures i que exigeix desencallar aquesta situació en la que porta el món de l’esport immers sense veure solució a la vista. ‘Ja n’hi ha prou’ fa una crida als diversos clubs esportius afectats a concentrar-se davant els seus respectius pavellons aquest dissabte a partir de les 12 del migdia arreu del territori. S’espera que a Olot també hi hagi mobilització, donat que alguns clubs ja estan organitzant.

x