La Garrotxa supera el 10% de proves diagnòstiques de coronavirus amb resultat positiu

Repassem com està la situació epidemiològica a la comarca en aquests moments. Segons les últimes dades del departament de Salut, que van del 29 de desembre al 4 de gener, el risc de rebrot se situa a 466 punts. La velocitat de reproducció també ha tornat a pujar considerablement i a la Garrotxa ens trobem de nou per sobre de l’1. L’objectiu és estar per sota d’aquesta xifra, és a dir, que els casos vagin a la baixa. Si hi ha situació contrària i la taxa de reproducció és superior a 1, hi ha un creixement de casos. A la comarca, ens trobem al 1,54. El tant per cent de positius per proves realitzades també ha augmentat, i superem el 10%.

Pel que fa als ingressats, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa en la seva última actualització de dades, comptabilitza 11 professionals amb la COVID-19, 7 d’ells corresponents al brot intrahospitalari i 15 pacients ingressats, 11 d’ells corresponent al brot