Les Preses acull l’exposició itinerant sobre Peret Blanc de Beget

El violinista Pere Sala i Solé, més conegut com en Peret Blanc de Beget, va ser un dels últims ‘músics sense solfa’ del nostre país, testimoni de la manera de viure en la societat rural de l’Alta Garrotxa el segle passat. El 2017, el festival Ésdansa de les Preses i Càntut, de Cassà de la Selva, van impulsar, coincidint amb el centenari del seu naixement, una exposició per posar de relleu la seva importància per la transmissió de la tradició oral. Aquestes festes, la mostra ha format part de les activitats de Nadal de les Preses.

Pere Vila, alcalde de les Preses: Es tracta d’una exposició itinerant per iniciativa de l’Esbart Marboleny, fa dos anys a l’inici d’un Ésdansa es va inaugurar i ha estat exposada arreu de Catalunya. Les Preses ha reservat unes dates especials, les festes de Nadal.

L’exposició es pot visitar durant aquest mes al Saló de Sessions de l’Ajuntament de les Preses, de dilluns a divendres de 9 a 2 i també els dijous fins les 7 de la tarda.

 

 

x