Mieres incrementa un 8,5% la població durant el 2020, el municipi que més creix de la Garrotxa

A Mieres hi ha 345 persones empadronades, 27 habitants més que l’any 2019. És un increment d’un 8,5%, el més elevat de la Garrotxa. Els números no enganyen però en aquesta ocasió, des del municipi s’ha detectat que aquesta pujada podria esdevenir anecdòtica, ja que molts dels nous veïns utilitzen el seu habitatge al poble com a segona residència, però amb la pandèmia, s’hi han empadronat per no tenir problemes de mobilitat. Des del consistori estan a l’espera de veure si quan es neutralitzi la COVID-19 aquests nous empadronaments seguiran vigents.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: El que tenim clar és que, independentment dels números, el que cal són polítiques d’habitatge perquè la gent que s’empadrona sigui per quedar-se a viure al poble amb el seu projecte de vida, i creiem que Mieres és un bon lloc per fer-ho.

Pel què fa a les poblacions més grans, a Olot la població ha pujat en gairebé 700 habitants, unes xifres que no arriben al 2% mentre que a Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas, per exemple, les pujades també han estat molt minses.