El primer cap de setmana amb les noves restriccions deixa el centre d’Olot menys concorregut i les botigues tancades

La campanya de rebaixes acaba de començar i els comerços no essencials no han pogut apujar les persianes aquest cap de setmana, a causa de les noves mesures dictades pel Procicat. Les restriccions suposen el tancament de totes les botigues en unes dates tradicionalment molt comercials i que, juntament amb el confinament municipal, han deixat el centre d’Olot considerablement menys concorregut. Les opinions de la població són diverses.

Paula Vergés: Jo entenc que hagin tancat certs comerços, però alhora no em sembla bé, perquè hi ha molta gent que es guanya la vida amb el seu propi comerç. Al final, tots els establiments estaven seguint les mesures de seguretat i jo crec que no és just.

 

Clara López: Penso el mateix, perquè crec que anar a comprar era segur si es complien les normes de seguretat. Per aquesta gent és un inconvenient, perquè s’hi han de guanyar la vida.

 

Zeyad Zaben: Yo creo que todos tenemos que ser responsables para acabar de una vez esta pandemia. Tenemos que apretarnos un poco y aguantar. Tenemos que tener mucha paciencia para afrontar estas mesuras que nos estan haciendo.

 

Carme Garcia: Crec que aquestes mesures que s’han anat prenent poden afectar tot el que és el mercat d’Olot, de la ciutat. És una mica injust per tot el que són les botigues. Sobretot, pel que és el comerç més local.

Tampoc han pogut obrir les llibreries, perquè no es consideren establiments essencials. En tot cas, sí que s’han pogut veure famílies i infants jugant amb la neu. Un escenari que no és gaire habitual a la capital de la Garrotxa.

x