Els ajuntaments de la Garrotxa es mostren satisfets amb les actuacions per pal·liar els efectes de la borrasca ‘Filomena’

La comarca va recuperant ja la normalitat i des dels Ajuntaments estan generalment satisfets de les actuacions realitzades per pal·liar els efectes del temporal. Els treballs des de l’inici de la nevada han estat efectius i avui ja es pot circular amb certa normalitat per les carreteres dels municipis de la Garrotxa.

Camps nevats, muntanyes emblanquinades, carrers oberts i una postal perfecta la que ha quedat a Sant Esteve d’en Bas després del pas del ‘Filomena’. Sis màquines llevaneus van treballar durant tot el cap de setmana a la Vall d’En Bas per pal·liar els efectes del temporal, i des del municipi es mostren contents de la feina feta en tot el seu territori.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’En Bas

Estem parlant d’un municipi molt gran, amb moltes zones, però el muntatge que teníem preparat des de fa temps ha funcionat. Vull agrair la feina del tècnic, el regidor, la brigada i la gent que hem contractat per treballar-hi, ha anat molt bé.

A Joanetes es van veure gruixos de més de 12 centímetres i a Sant Esteve d’en Bas de fins a 8. Una nevada que va comptar amb una bona previsió i que també va tenir l’avantatge a nivell organitzatiu de ser en cap de setmana i afegint les limitacions perimetrals per municipi. La mobilitat va ser molt baixa i això va facilitar la feina dels Ajuntaments a l’hora de tractar les afectacions del temporal.

Això sí, a Olot no ho van tenir fàcil per recuperar la normalitat aquest dilluns. L’objectiu era que les escoles poguessin obrir i la gent circulés amb precaució però amb normalitat per anar a treballar. S’ha pogut fer fins i tot el mercat setmanal gràcies a les actuacions d’ahir per retirar la neu.

Pep Berga, alcalde d’Olot

Vam haver de retirar la neu amb camions, una excavadora va fer viatges perquè es pogués celebrar el mercat amb tranquil·litat. Les coses han anat bé, avui ha sortit el sol i esperem que la neu es vagi retirant per recuperar poc a poc la normalitat.

Des del consistori van activar el pla Neucat ja des de la mateixa matinada de dissabte i els treballs estan encara en actiu, tirant sal a les calçades i retirant la neu, però es recorda que cal precaució a l’hora de caminar pels carrers per si es troba alguna placa de gel.

x