Les escoles tornen a l’activitat amb la recomanació d’obrir les finestres i a l’espera del cribratge als docents

Després de més de vint dies de vacances de Nadal, els nens i nenes de la Garrotxa han tornat avui a l’escola per començar el segon trimestre. A l’escola Castellroc de Castellfollit de la Roca, veuen amb bons ulls la represa del curs, que Educació va endarrerir un dia com a mesura preventiva.

Tura Carbona, directora escola Castellroc: Jo crec que pels nens és millor l’educació presencial que no pas a distància, amb les mesures pertinents, però és millor anar a l’escola.

 Avui mateix, el Departament ha confirmat als centres que els cribratges amb automostra a tot el personal docent s’inicien aquesta setmana i s’allargaran durant tot el mes de gener.

Tura Carbona, directora escola Castellroc: Per evitar contagis que vinguin d’aquests dies de Nadal ja s’ha fet tard. Pot servir per altres coses, potser sí, però per evitar l’entrada no, perquè ja som tots a dins i avui ja tindrem contacte.

Les autoritats sanitàries recomanen mantenir les finestres obertes i ventilar les aules cada hora lectiva, un protocol que els centres educatius han hagut d’adoptar tot i el fred intens dels primers dies d’hivern.

Tura Carbona, directora escola Castellroc: Tot molt obert no, perquè ens refredarem, però quan marxem obrim, i quan entrem, tanquem. Tot el mateix que fèiem el primer trimestre, tant en ventilació, distàncies de seguretat com higiene de mans sempre, això continuarem.

L’escola Castellroc acull aquest curs 80 alumnes de P-3 a sisè de primària. Fins ara només ha tingut un sol cas de coronavirus que ha obligat a confinar un grup per prevenció. El 22 de desembre, només 2 dels 55 centres educatius de la Garrotxa tenien grups confinats per positius de COVID.

x