Un brot de coronavirus a la residència Montsacopa d’Olot afecta una trentena de persones entre professionals i usuaris

La COVID-19 ha tornat a entrar a la residència de gent gran Montsacopa d’Olot. S’hi ha detectat un brot amb més d’una trentena de positius. Segons el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el primer cas va detectar-se entre el personal del centre en un cribratge periòdic el 31 de desembre, i després de les darreres proves PCR realitzades, 26 usuaris i 5 treballadors han donat positiu fins al moment.

Teia Fàbrega, Directora Consorci Acció Social Garrotxa: Tenim 26 persones positives, de les quals una l’hem hagut de portar a l’hospital per problemàtiques amb oxigen, tres estan més dèbils i la resta són asimptomàtics o amb símptomes lleus. També tenim cinc professionals, que també per sort són asimptomàtics o amb símptomes lleus.

Aquest darrer brot a la residència Montsacopa ha paralitzat l’arribada de la vacuna de la COVID-19 al centre fins que torni a ser residència verda. A finals de la setmana passada es van vacunar 34 dels 37 usuaris de la residència la Tardor d’Olot i 98 dels 100 que viuen a la residència del Tura.