Comencen les obres de pacificació del trànsit al barri de Sant Miquel d’Olot

Les obres de pacificació del trànsit al barri de Sant Miquel ja han començat. Ahir es va donar el tret de sortida a l’actuació, en un projecte que parteix de l’acord en el Consell del Barri en el marc del Pla Integral d’Accions de Millora. Els treballs suposaran la transformació d’alguns carrers a un únic sentit de circulació.


Els veïns i  les veïnes de Sant Miquel veuran com en els propers mesos canviarà substancialment la manera de circular pel seu barri. Es tracta d’una transformació a un únic sentit de circulació d’alguns carrers que actualment en tenen dos, així com la reurbanització del tram del carrer Jacint Verdaguer per convertir-lo en plataforma única amb preferència per als vianants.

Els objectius de l’actuació, les obres de la qual han començat aquest dilluns, són la disminució de la velocitat dels vehicles que circulen pels carrers de l’interior del  barri, que l’avinguda Rei Jaume II no sigui una via d’accés ràpid al centre de la ciutat des de la carretera de la Canya i la creació d’un eix cívic al carrer Jacint Verdaguer entre l’avinguda Jaume II i el carrer Abat Racimir. En resum, que els vehicles que entrin a Sant Miquel tinguin el barri com a destí, i que no utilitzin els seus carrers com a drecera per arribar al centre d’Olot. Una aposta per la vida de barri amb prioritat per als vianants.

Jordi Güell, regidor del barri de Sant Miquel Aj. d’Olot: Una aproximació no tant des del cotxe sinó més d’anar a peu o amb bicicleta, de viure més al barri amb proximitat.

Miriam Borda, Associació de Veïns de Sant Miquel: Millorarem la circulació dels vianants i no dels cotxes, que l’objectiu que hi havia.

Es tracta d’un projecte, com asseguren des de l’Ajuntament d’Olot, que té el vist-i-plau de tots els implicats, tant dels veïns com dels comerços del barri, després l’acord en el Consell del Barri en el marc del PIAM.

Imma Muñoz, regidora de Participació: Hem pogut arribar a acords i donar opcions de millora en aquest projecte. Fins i tot amb els comerciants, que no estaven d’acord del tot amb la plataforma únic pel tema de l’aparcament. Vam arribar a un acord per arranjar-ho i que tots estiguessin contents.

El barri de Sant Miquel passarà a ser una zona amb límit de velocitat a 30 per hora