L’aplicació Garrotxa Approp registra més d’un miler de compres en el primer mes

Aquest codi QR que es pot trobar en comerços, empreses d’activitats, allotjaments turístics i restaurants de la Garrotxa dona accés a un 3% de descompte directe i un 2% de punts acumulables per a futures compres. Així funciona l’aplicació mòbil Garrotxa Approp, impulsada des de diferents entitats per reactivar l’economia local, que ja ha començat a canviar la manera de comprar de molts garrotxins. Segons les dades de Dinàmig, més d’un miler de persones s’han descarregat l’aplicació, i s’han fet gairebé de 1.200 transaccions.

Ariadna Villegas, Gerent Dinàmig: Funciona com una moneda local, en el sentit que tota la despesa que s’ha generat aquí, es queda aquí, i és un projecte en xarxa en el que col·laboren diferents sectors, el comerç, la restauració, l’hostaleria.

L’app està disponible per IOS i Android i s’hi poden consultar tots els establiments adherits, que ja són una setantena.

Jordi Rovira, President Associació de Comerciants d’Olot: Realment és una targeta moneder molt interessant de cara al consumidor, les botigues adherides ho utilitzem cada dia pràcticament, i el consumidor que té l’aplicació, que no costa res baixar-se, ho fa servir.  

Amb el mateix objectiu de fomentar l’economia circular, una vintena d’empreses garrotxines s’han sumat al projecte regalant xecs als seus treballadors amb una aportació total de prop de 46.000 euros que aniran a parar a altres negocis de la Garrotxa.