Santa Pau disposarà al juny d’una nova antena de telecomunicacions

La instal·lació d’una antena de telecomunicacions a la zona de la Cot per millorar la cobertura telefònica de Santa Pau és una de les apostes de l’actual equip de govern del municipi. L’any passat, un grup de veïns va presentar al·legacions al projecte perquè no estaven d’acord en la situació de la infraestructura. Tot i que aquesta s’ajustava a la legalitat, l’ajuntament ha optat per replantejar el projecte, i buscar una ubicació alternativa. Això ha suposat un sobrecost de 30 mil euros i gairebé un any de retard en la construcció de la torre, que finalment s’inclou en el pressupost del 2021, amb una partida de 90 mil euros.

 

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Aquest nou estudi per casualitat vam trobar un emplaçament a un lloc concret allunyat d eles cases que el Pla Especial permet ubicar-hi aquesta infraestructura i ara hem tornat a plantejar el projecte i ja ho hem comunicat als veïns.

 

L’ajuntament de Santa Pau preveu aprovar en breu el projecte i obrir de nou el període d’al·legacions. Aquesta vegada, però, confien poder-ne disposar a mitjans d’aquest any.

 

 

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: La idea és que l’estiu l’antena ha d’estar muntada, perquè ara sí que ho tenim bastant encaminat.

 

Aquesta torre de telecomunicacions cobrirà els barris de Can Blanc, Can Jofre, Can Potxa i també el sector de la Fageda, Can Xel i Santa Margarida, que actualment gairebé no disposen de cobertura mòbil.