Anna Navarro, olotina i la dona més influent del món en el sector tecnològic, aquest dimecres al ‘Pros i Contres’.

La dona més influent del món en el sector tecnològic es diu Anna Navarro Descals i és olotina. L’Anna va néixer a la capital de la Garrotxa el 1968 i actualment viu a Califòrnia, on hi resideix des que hi va arribar, quan tenia 24 anys.


La seva és una història excepcional de superació personal. Treballadora, emprenedora, mare i impulsora de diverses oenegés, l’Anna Navarro està molt arrelada als Estats Units però té la mirada posada a casa nostra. De fet parla amb els seus familiars cada dia des de fa 30 anys. El programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió l’entrevista aquesta nit i aquest és un avanç de l’entrevista.

Diuen que Silicon Valley, a California, és on es cuinen els principals avenços tecnològics del món. I allà és on hi trobem l’olotina Anna Navarro Descals o Anna Schlegel, com es coneix allà. Va arribar als Estats Units amb 24 anys, treballant per una companyia aèria britànica. La feina era precària i el sou baix, així que al cap d’un any va decidir  crea la seva pròpia empresa, The Sant Francisco Translation Company.

Anna Navarro, olotina i la dona més influent del món en el sector tecnològic 

Al cap d’un any vaig començar a tenir clients, a parlar amb empreses del Silicon que volien entrar a Europa, a l’Àsia. Fèiem traduccions, adaptacions culturals dels productes i així és com vaig entrar en el món de l’enginyeria.

L’Anna és una d’aquelles persones de pica pedra, de manera incansable. Aquesta perseverança l’ha portat a treballar per les principals empreses del món tecnològic.
Actualment és la vicepresidenta de NetApp, l’empresa número 1 del món en l’emmagatzematge de dades, amb seu a Silicon Valley. La revista Analytics Inside ha premiat l’executiva olotina per la seva dilatada trajectòria i per visualitzar la dona en l’àmbit de la tecnologia. Com ha arribat l’Anna al capdamunt del cim?

Amb molts anys. Això és molt difícil. Aprenent i arriscant molt, sent molt vulnerable i presentant-te per ocasions. A mi m’han dit que no moltes vegades i és igual. Amb molta paciència, sabent que un ‘no’ no vol dir res. Però també estudiant molt. Sóc filòloga, porto 30 anys en el món de l’enginyeria i són coses que he hagut d’anar aprenent. Aprenent de com tractar a la gent, número 1, de com saber explicar-se, com portar equips i equips globals. Nosaltres tenim equips a Corea, al Japó, a la Xina, a Múnic, a Itàlia, a Barcelona, a Madrid.”

Entrevistar la persona més influent en el món tecnològic no és una cosa que passi cada dia així que aprofitem per preguntar-li per la situació de petit comerç davant les grans plataformes de distribució. Té alguna recepta?

Coses com restaurants o botigues petites d’èxit o poder provar-te una cosa que no t’arribi per l’Amazon continua sent molt important. No ho sé, a mi em fa molta por tot això. Aquí l’Amazon està tenint moltíssim d’èxit. Jo si tingués una botiga petita la veritat és que és molt difícil, però també t’he de dir que aquí hi ha centres comercials molt grans que estan plens de gent i la gent hi va en massa perquè crec que la proximitat humana és molt i molt important.

La proximitat, doncs, segueix sent la base de l’èxit per a molts projectes, també pels globals. L’entrevista sencera la podreu seguir avui dimecres al ‘Pros i contres’. També la trobareu a l’OTV a la carta.

x