Els Museus d’Olot tindran entrada gratuïta mentre duri el confinament perimetral per municipis

Des d’aquesta setmana i mentre duri el confinament municipal, l’entrada als Museus d’Olot, equipaments d’Olot Cultura, serà gratuïta. D’aquesta manera l’Ajuntament d’Olot vol donar una opció per a l’entreteniment cultural als olotins i olotines que no poden sortir del seu municipi.

Els museus són espais  segurs, però, com tots els equipaments culturals, han patit una davallada de visitants substancial durant la pandèmia. Encara se n’arrosseguen les conseqüències, però en el cas dels museus d’Olot, no s’ha produït una abaixada tant tràgica com la d’altres equipaments de referència a nivell mundial. Estem parlant de davallades d’entre un 75 i un 90% en espais com el Museu Picasso, la Fundació Miró, la Pedrera o la Fundació Tàpies. El Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants, a Olot, han patit una davallada d’un 50%, un número preocupant però no tant cridaner com en altres casos. El motiu? L’enfocament d’aquests equipaments culturals cap a un visitant d’àmbit més local i comarcal.

Montse Mallol, directora dels Museus d’Olot: Nosaltres hem continuat rebent, amb menys quantitat, al públic local i a les escoles. Els nostres usuaris són els olotins i els garrotxines. El públic turista del cap de setmana i de l’estiu no ha vingut, però el nostre visitant habitual és d’Olot i la Garrotxa.

El Museu dels Volcans, però, ha rebut una tercera part dels visitants respecte de l’any anterior. De 15.000 s’ha passat a 5.000. L’enfocament d’aquest equipament, segons la direcció dels Museus d’Olot, sí que és més encarat al turisme.

A partir d’aquesta setmana i mentre duri el confinament municipal, l’entrada als museus gestionats per Olot Cultura serà gratuïta, una manera d’agrair el suport rebut i la fidelitat dels olotins i les olotines cap als seus equipaments culturals i de facilitar l’accés a aquest entreteniment per a tota la família en unes dates amb poques opcions d’esbargiment.

x